Місця громадського харчування

Використання музики в кафе, барі, ресторані чи іншому закладі громадського харчування завжди здійснюється з певною метою. Клієнтам, очевидно, більше подобається знаходитись в закладі в якому звучить музика, ніж слухати розмови сусіднього столика або звук посуду. За рахунок звучання музики збільшується кількість клієнтів і, відповідно, підвищується прибуток закладу.

Також хочеться зазначити, що незалежно від того, яким способом використовується музика (живе виконання чи за допомогою будь-яких технічних пристроїв (радіоприймач, телевізор, музичний програвач тощо), необхідна наявність ліцензійного договору.

Ставки винагороди (роялті) нараховуються як відсоток суми валового збору, що надходить від продажу квитків за публічне виконання одного твору або програми, чи доходів, одержаних з того виду діяльності, у процесі провадження якої відбувається використання творів, а у разі відсутності таких доходів – загальної суми витрат на проведення заходу, під час здійснення якого відбувається використання твору літератури і (або) мистецтва.