GESAC ВИСЛОВЛЮЄ СВОЮ СОЛІДАРНІСТЬ З УКРАЇНСЬКИМ НАРОДОМ, ЙОГО ТВОРЦЯМИ ТА КУЛЬТУРНИМ СЕКТОРОМ.

"На рубежі Європейського Союзу, спільного простору свободи, демократії та миру, українське населення зазнає жорстоких і смертельних нападів, а Україна, незалежна країна, визнана такою на міжнародному рівні, зазнає невиправданого та масового вторгнення російської армії. Весь світ надзвичайно шокований, особливо європейський континент.


Ми, як європейська організація, що представляє творців у всіх сферах мистецтва, таких як музика, аудіовізуальне мистецтво, художнє мистецтво, література тощо, висловлюємо нашу повну підтримку та солідарність з українським народом, його митцями, творцями та культурним сектором .

Культура та творчість такі ж незамінні, як повітря, яким ми дихаємо. Вони є символом надії та прав людини, доступу до краси, вираженням нашої свободи — саме тим цементом, який формує наше почуття приналежності до людства.

Війна в Україні несе темряву, руйнування, відчай, спустошення, нещастя, лиха, трагедію. Наші думки з українським народом, який хоч і є жертвою, мужньо протистоїть цій немислимій та жахливій ситуації.

Ми стоїмо на вашому боці в ці жахливі моменти і готові надати повну підтримку."

 

Посилання на оригінал заяви https://authorsocieties.eu/gesac-stands-in-solidarity-with-ukraine/