СВІТОВА СПІЛЬНОТА CISAC ЗАПУСКАЄ ФОНД СОЛІДАРНОСТІ ДЛЯ УКРАЇНИ. ЦЕ ЧАСТИНА ШИРШОЇ ІНІЦІАТИВИ «ТВОРЦІ ДЛЯ УКРАЇНИ» НА ПІДТРИМКУ ЖЕРТВ ВІЙНИ

Париж, 9 березня 2022 року – CISAC, міжнародна конфедерація товариств авторів та композиторів, об’єдналася зі своїми членами по всьому світу, щоб запустити новий фонд підтримки, присвячений допомозі жертвам війни в Україні.

Фонд був затверджений Радою директорів CISAC 9 березня і є першим кроком у ширшій ініціативі під назвою «Творці для України», яка об'єднує світову творчу спільноту у підтримці творців та біженців, змушених покинути країну.

Пожертви, зроблені до фонду солідарності, будуть спрямовані на допомогу біженцям, які рятуються від війни, а також на проекти, спеціально спрямовані на допомогу українським авторам.

Коментуючи новий фонд CISAC, президент CISAC Бьорн Ульвеус сказав: «Україна є свідком гуманітарної катастрофи, серед жертв якої є багато наших колег-творців та друзів у творчому секторі. Фонд «Творці для України» може стати засобом допомоги людям, якою б великою чи малою вона не була. Такими діями спільнота творців і товариств CISAC ще раз доводить свою силу, солідарність і готовність діяти в момент кризи».

Внески з нового фонду будуть спрямовані на конкретні проекти. Вони оплачуватимуть продовження діяльності товариств-членів CISAC в Україні. Вони також підтримають роботу польського товариства ZAIKS, яке бере на себе провідну роль у допомозі біженцям у регіоні: понад 1,2 мільйона українців шукають притулку у Польщі. Гроші з фонду CISAC також будуть розподілені між товариствами в Угорщині, Румунії та Словаччині, які зможуть спрямувати їх до місцевих благодійних організацій.

Товариства вже зробили значні внески від імені своїх творців.

Запуск фонду солідарності є першим кроком ініціативи «Творці для України». Окрім збору коштів, глобальний проект має на меті мобілізувати підтримку творців з усього світу та популяризувати українську культуру іноземними мовниками та на цифрових платформах.

Ініціатива «Творці для України» працює у тісному партнерстві з товариствами з країн, сусідніх з Україною. Її також підтримують інші організації-партнери у творчому секторі, включаючи GESAC в Європі та ради творців CISAC з музики та аудіовізуальних творів, CIAM та W&DW.

Більш детальну інформацію про ініціативу та деталі про можливість зробити внески буде оголошено найближчим часом.

Посилання на оригінальну заяву:

https://www.cisac.org/Newsroom/news-releases/cisac-solidarity-fund-ukraine