НАШІ ПАРТНЕРИ З ПОТРУГАЛІЇ "SPA" /The Sociedade Portuguesa de Autores/ ВИСЛОВИЛИ ПІДТРИМКУ УКРАЇНСЬКОМУ НАРОДУ

"На кордонах Європейського Союзу, спільної зони свободи, демократії та миру, український народ зазнає жорстоких і смертельних нападів, а Україна, незалежна країна, визнана такою на міжнародному рівні, зазнає невиправданого та масового вторгнення російської армії. Величезне потрясіння для всього світу, особливо для європейського континенту.

Як європейська організація, що представляє творців у всіх сферах мистецтва, музиці, аудіовізуальному мистецтві, візуальному мистецтві, літературному тощо, ми хочемо висловити нашу повну підтримку та солідарність з українським народом, з їхніми митцями, творцями та з їхнім культурним сектором.

Культура та художня творчість такі ж незамінні, як повітря, яким ми дихаємо. Вони є символом людської надії та прав, доступом до краси, вираженням нашої свободи, цементом, який формує наше почуття приналежності до людства. Війна в Україні несе темряву, руйнування, відчай, спустошення, нещастя, лиха, трагедію. Наші думки – з українським народом, який є жертвою, але водночас чинить відважний опір в цій немислимій та жахливій ситуації.

Ми стоїмо на вашому боці в ці жахливі моменти і готові надати повну підтримку."

Посилання на оригінальну заяву: