ПЕРШІ РЕЗУЛЬТАТИ ДОПОМОГИ УКРАЇНЦІВ З ФОНДУ Creators For Ukraine
Фонд спільноти CISAC «Творці для України» CreatorsForUkraine зібрав близько 1,2 мільйона євро для творців, а також для біженців, які стали жертвами війни в Україні. Значна частина загальної суми направлена творцям в Україні, гуманітарним організаціям та конкретним проектам допомоги українським біженцям у сусідніх країнах.

Результати внесків наразі:

Зібрано 1,2 мільйона євро за рахунок пожертв від 21 організації колективного управління. 300 000 євро було перераховано в Україну, щоб забезпечити виплати авторам та підтримати діяльність товариства-члена CISAC. Решта коштів використана за межами України і розподілена пропорційно офіційній кількості біженців. 35% припадає на польське музичне товариство ZAIKS, яке бере на себе провідну роль у гуманітарній допомозі. Решта розподіляється між благодійними організаціями та неурядовими організаціями, які допомагають біженцям в Угорщині, Словаччині, Румунії та Молдові.

Частиною глобальної ініціативи є проект «Пісні для України» SongsForUkraine, який стартував на міжнародному рівні 29 березня. Проект було задумано та створено угорським музичним товариством ARTISJUS у співпраці з ГО УААСП та розповсюджено на міжнародному рівні CISAC. Він спрямований на популяризацію творів українських творців через цифрові платформи, мовників та на інших майданчиках, а загальна мета — збільшити потік роялті для творчої спільноти України через мережу угод про взаємне представництво інтересів з іноземними ОКУ. Багато членів CISAC вже підтримали цей проект у своїх країнах.
 
Посилання на оригінальну статтю: