Представники ГО «УААСП» взяли участь у заході «The Music Entrepreneurial And Creative Industry Summit»

З 9 по 12 жовтня 2022 року в іспанському місті Пальма проходив захід «The Music Entrepreneurial And Creative Industry Summit», організований Міжнародним форумом незалежних музичних видавців IMPF. 

На саміті зустрілися представники креативної індустрії світу, у тому числі від ГО «УААСП» генеральний директор Валерій Харчишин і директорка з міжнародної співпраці й ліцензування Людмила Цимбал. Вони доповіли про стан музичної індустрії України під час повномасштабної війни. А також внесли пропозиції щодо інтеграції української музичної культури до європейської, шляхом створення музичних колаборацій, спільних проєктів із залученням інвестицій і грантів незалежних видавців світу.

Представники Міжнародного форума незалежних музичних видавців IMPF у свою чергу виступили з потужною промовою на підтримку України:

«…Єдина провокація України – це бажання 40 мільйонів її жителів мати стабільну демократію з більш тісними зв’язками з Європою. Путін продовжує намагатися змусити цих людей підкоритися. Він точно не зупиниться на Україні, намагаючись розширити сферу впливу Росії на її небажаних сусідів.

Наша найсильніша зброя як творчої музичної спільноти проти Путіна – це солідарність. Солідарність з міжнародними санкціями, які виявилися найкращою зброєю, яку ми маємо проти експансіонізму Путіна, і солідарність із мистецькими спільнотами, які так старалися продовжувати виживати та процвітати в ці жахливі місяці.

Саме ця солідарність виявилася в нашому запрошенні нашим гостям і друзям Людмилі Цимбал та Валерію Харчишину приєднатися до нас тут, у Пальмі, і поговорити про те, як, незважаючи на ВСЕ, вдалося продовжувати працювати».

Така об’єднавча ініціатива креативників західної спільноти прогнозовано призведе до створення спільного музичного контенту, його безперешкодного потрапляння у глобальний медіапростір, популяризації та збільшення використання української музики у світі, а відповідно і надходжень роялті вітчизняним митцям та податків до держбюджету України.