Новий 2019 рік Руслана розпочала на енергії сонця!

Віце-президент ГО «УААСП» Руслана у якості Посла Відновлюваної Енергії у світі провела концертне шоу у новорічну ніч на чистій енергії сонця, кинувши виклик існуючій старій енергосистемі. Вперше у світі у Новорічну ніч відбулась подія з онлайн-переключенням зі старих джерел енергії на сонячну енергію.

Символічно, що шоу, як початок масштабного проекту, відбулось у самому сонячному регіоні України, в Бессарабії, у місті Ізмаїл.

Безпосередньо біля місця проведення акції були встановлені сонячні панелі та накопичувачі сонячної енергії, заряджені від яскравого сонця Бессарабії, що і забезпечило 100% чистої енергії весь комплекс.

Гостям свята представили відео, відзняте на орбіті Землі німецьким космонавтом, який звертався до майбутніх поколінь та говорив про важливість переходу на чисту енергію та збереження планети. Відеопривітання до гостей заходу записали Голова всесвітньої вітроенергетичної асоціації, член виконавчого комітету глобальної платформи Global 100%RE, Стефан Гзаєнгер (Німеччина) та Голова вітроенергетичної асоціації Європи «WindEurope Associacion», Джайлз діксон (Бельгія). Группа компаній "Метрополия", на чолі з Генеральним директором Віктором Куртєвим, стала не тільки натхненниками заходу, а й організатором та приймаючою стороною.

Засвідчити свою повагу і взяти участь в унікальній події приїхали лідери індустрії та впливові експерти у сфері відновлювальної енергетики з України та Європи. На заході був присутній один із ключових світових експертів, автор першого закону про «зелений тариф», Ханс-Йозеф Фелль (Німеччина). У своїй промові він розповів про важливість переходу українців до відновлюваних джерел та повної енергонезалежності.

За хвилину до Нового року, на очах у публіки весь комплекс був відключений від «старої» енергії. Рівно о півночі натисканням кнопки Руслана запустила Чисту енергію, що живила всю енергосистему місця проведення акції на 100% відновлюваною енергією.

«Я ніколи ще не відчувала такої сильної різниці між минулим і майбутнім. Ще ніколи у мене не було такого сильного відчуття, що в минулому від мене мало що залежало. Зате в майбутньому від мене залежить практично все. Ця кнопка переходу на власну чисту енергію сонця і вітру, вироблену з 100% Renewable джерел, насправді знаходиться в голові. Цю кнопку зі старою, нібито «недорогою» енергією, за яку ми платимо ціною життя планети, свого здоров'я і майбутнього, треба знайти і перемкнути у себе в голові!»- дуже емоційно поділилася своїми відчуттями Руслана.

Ініциатива названа «Go RE100!» та має на увазі заклик цивільного переходу на відновлювану енергію без воєн за енергоресурси.

Зустрівши Новий рік, Руслана у супроводі музикантів виконала нові пісні, свої найпопулярніші хіти та різдвяні колядки.