ВІДБУЛИСЯ ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ ЧЛЕНІВ ГО «УААСП»

В понеділок 4 лютого в приміщенні офісу ГО «УААСП» відбулися загальні збори членів агенції. Протягом багатогодинного засідання головний керівний орган організації прийняв ряд стратегічно важливих для авторів і для функціонування агенції рішень.

Першорядним з них стало затвердження Статуту Громадської організації «Українська агенція з авторських та суміжних прав» в новій редакції. Нова редакція у погоджені з авторами була адаптована під діюче законодавство України (зокрема, у сфері авторського права і колективного управління правами), і при цьому максимально витримана в режимі забезпечення прав творців, що надалі не створить обмежень для волевиявлення членів агенції.

Серед інших важливих рішень, прийнятих Загальними зборами було зокрема затвердження Правил розподілу доходу від прав, затвердження Правил утримання з доходу від прав, збору за управління, відрахувань на культурні, соціальні, навчальні та інші цілі ГО «УААСП», затвердження Положення про спеціальний фонд і затвердження кошторису Громадської організації «Українська агенція з авторських та суміжних прав» на 2019 рік.

Загальні збори затвердили аудитора, після чого, згідно вимог закону, до 1 квітня 2019 буде проведено аудит діяльності ГО «УААСП».

Зрештою, однією з головних частин засідання стала презентація працівниками ГО «УААСП» автоматизованої системи зборів, розподілу і виплати авторської винагороди за використаний репертуар – зокрема членам Загальних зборів були презентовані особистий кабінет автора, правовласника і користувача, продемонстрований принцип роботи програми, яка і була затверджена Зборами для подальшого використання в діяльності ГО «УААСП».