ГО «УААСП» ПРИЙНЯЛА УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ ICMP В БУХАРЕСТІ

20 вересня столиця Румунії приймала щорічне східноєвропейське засідання ICMP – Міжнародної Конфедерації музичних видавців. Представники музичної індустрії з усього світу – очільники видавництв, організацій колективного управління, міжнародних організацій – зібралися для обговорення найбільш актуальних проблем видавничої і авторсько-правової царини. Громадську організацію «Українська агенція з авторських та суміжних прав» в Бухаресті представила директор з міжнародних відносин і ліцензування Людмила Цимбал.

Цей захід став дійсно плідним для нашої агенції. Серед важливих зустрічей, проведених представницею ГО «УААСП» стали перемовини з Виконавчим віце-президентом Warner/Chappell Music Стівом Кларком. Зокрема член керівного складу одного з найбільш потужних видавництв планети обговорив з повпредом ГО «УААСП» шляхи налагодження більш щільного співробітництва Warner і ГО «УААСП», як двох організацій, що опікуються інтересами авторів в Україні і світі.

Також знаковою стала зустріч Людмили Цимбал з майбутнім генеральним директором ICMP Джоном Філаном, чия каденція в головному світовому об’єднанні видавців почнеться вже з 1 жовтня цього року. Співробітництво видавців-членів ICMP і встановлення ефективного ринку колективного управління на території України, а також план подальших спільних дій ICMP і ГО «УААСП» стали профільними темами діалогу. Розмова була настільки плідною, що в тому числі серед інших обговорювалась і можливість проведення засідання ICMP наступного року саме у Києві.

Приємно повідомити, що в своєму виступі нашу агенцію згадав європейський регіональний директор CISAC Мітко Чаталбашев. В своїй офіційній доповіді по ситуації в центральній і східній Європі пан Чаталбашев відзначив позитивні зміни, що відбулися в колективному управлінні України – зокрема заснування авторського товариства, що відповідає високим стандартам функціонування ОКУ, і створення якої підтримала світова спільнота. Функціонер CISAC закликав видавців з усього світу до тісного співробітництва з ГО «УААСП».