Звернення CIAM (Міжнародної Ради Музичних Творців) до Президента України Володимира Зеленського в підтримку Законопроекту №5572

COU21-0940

Пану Володимиру Зеленському

Президенту України

Вул. Банкова 11, Київ, 01220, Україна

Електронною поштою: [email protected]

Неї́-сюр-Сен, 03/11/2021

Шановний Президенте Зеленський,

CIAM підтримує ГО УААСП

Я пишу Вам в якості Президента Міжнародної Ради Музичних Творців (CIAM). Наша організація представляє більше півмільйона професійних авторів, композиторів та виконавців в Європі, Північній Америці, Африці, Азії та Латинській та Південній Америці.

Наша спільнота професійних творців, як ніхто інший, розуміє важливість колективного управління нашими правами у підтримці авторів та становленні культури.

Саме тому, ми з глибокою повагою просимо Вас всебічно підтримати прийняття Законопроекту №5572, а також впровадження його положень задля забезпечення функціонування в Україні організації колективного управління, яка дійсно представляє українських авторів, а також є кваліфікованим та шанованим членом міжнародної спільноти організацій колективного управління.

Ми глибоко переконані, що ГО УААСП є організацією, яка найкраще підходить для виконання цієї надважливої ролі в Україні. Вона є не лише найбільш репрезентативною організацією в Україні, представляючи тисячі українських авторів та правовласників, а також широко визнана партнерськими товариствами з усього світу як повноправний представник авторів музики в Україні. Також, ГО УААСП є єдиною музичною ОКУ з України, яка є членом CISAC – Міжнародної конфедерації товариств авторів та видавців, що є провідною мережею авторських товариств.

Нам відомо, що інші організації, які не представляють інтереси більшості творців музики, намагаються просувати власні інтереси, і що існує нагальна необхідність у важливому зусиллі забезпечення чесної та прозорої акредитації повноправної ОКУ у сферах публічного виконання та публічного сповіщення музичних творів. Саме тому ми з глибокою повагою закликаємо до невідкладного прийняття Законопроекту №5572 та впровадження його положень щодо музичних творів.

Щиро дякуємо за Вашу увагу до цього важливого питання і готові відповісти у разі необхідності надання додаткової інформації.

З повагою,

Едді Шворц

Президент CIAM