МЕМОРАНДУМ ПРО ГЛОБАЛЬНЕ ОБ’ЄДНАННЯ АВТОРІВ ТА МУЗИЧНИХ ВИДАВЦІВ УКРАЇНИ

Дорогі друзі!

Більшість з вас, особливо учасники позавчорашніх Загальних зборів ГО «УААСП», пересвідчились, що ми дійсно стоїмо на порозі історичних перевтілень. Останнім часом наша авторська родина зростала мало не щодня - доповнюючись новими членами.

Але сьогодні ми раді повідомити про об’єднання з цілою спілкою – Громадська спілка «Авторів і видавців музики». Про що уклали відповідний меморандум, повний текст якого наведено нижче. Громадська спілка «Авторів і видавців музики» опікується правами таких відомих українських авторів як Андрій Данилко, Ірина Білик, автори гурту KAZKA, Руслан Квінта, Тамерлан, Борис Кукоба, Олена Мельник, Андрій Тимощік, Юрій Юрченко, Тарас Паненко та інших.

Члени нашої організації переконані, що від об’єднання та консолідації зусиль у справі захисту авторських прав виграють всі!

Саме тому ГО «УААСП» ініціювала об’єднання з іншими організаціями колективного управління і залишає місце підпису меморандуму відкритим для всіх однодумців.

Ми закликаємо творчу громаду України долучатися.

Процес об’єднання всіх правовласників України під одним дахом є незворотнім.

Ми - найбільша спільнота, що дійсно створена та керується авторами та надає рівні можливості усім формам правовласників, щодня підкріплює та посилює статус найрепрезентативнішої ОКУ в Україні.

Сьогодні ми хочемо ще раз нагадати, що наріжним каменем, фундаментом такого феномену, як авторське право, завжди був і є саме автор. Він є першоджерелом того культурного продукту, прибутки з котрого наразі розподіляються на багато категорій правовласників. Запорукою успішного існування системи колективного управління в країні є саме справедлива і продумана модель співпраці автора і видавця в тій галузі, альфою і омегою котрої є творець.

Переважна більшість світових ОКУ створені та керовані авторами і мають на меті не тільки управління правами авторів та правовласників, але й розвиток культури, просвітницьку діяльність, підтримку талановитих творців та малозабезпечених авторів. Ми прагнемо стати дахом, юридичним та моральним притулком для авторів, правовласників усіх категорій та соціального ґатунку, незалежно від об’ємів монетизації їх творів.

На генеральній асамблеї Міжнародної ради творців музики CIAM міжнародна авторська спільнота радісно привітала новину про довгоочікувану подію – в Україні автори нарешті самі управляють своїми правами.

Спільнота авторів ГО «УААСП» декларує прозорість та відкритість у намірах до об’єднання усіх музичних творців, ОКУ, правовласників та видавців України, на базі єдиної найбільш репрезентативної ОКУ України – ГО «УААСП».

Своїм прикладом ми доводимо, що справжні творці і видавці це не супротивники, а надійні партнери.

Під дахом ГО «УААСП» - усі рівні.