Музичний бізнес. Авторські права в Україні та ЄС
Вчора відбувся цікавий онлайн-захід "Музичний бізнес. Авторські права в Україні та ЄС", організований House of Europe.
На семінарі разом з Юлією Іськовою – адвокат, юрист з авторського права, керуючий партнер Адвокатського об'єднання "Правничий дім "КОПІРАЙТ" та Mitko Chatalbashev – регіональний директор, Європа, CISAC (Міжнародна конфедерація спільнот авторів та композиторів), виступив Валерій Харчишин – Генеральний директор ГО «УААСП», фронтмен гурту «Друга Ріка», сонґрайтер, актор.
Обговорювали питання можливостей в управлінні правами, нарахування роялті, роль податків; для чого і головне для кого працюють колективні організації; які є можливості для українських авторів в Європі.
Також йшлося про необізнаність українських авторів, що є причиною зневаги до їхньої творчої праці та однією з основних причин шахрайського використання їх авторського права. Зокрема, Валерій Харчишин, пояснюючи різницю (на фото) між авторськими та суміжними правами, порівнюючи їх з душею та тілом, наголосив, що дотримання авторами «юридичної гігієни» зруйнує архаїчні стертипи , пришвидшить реформування системи управління майновими правами та мінімізує втрати від зупинки концертної діяльності у часи кризи. А знання елементарних юридичних речей та того, як насправді працює система — захистить вашу гідність та роялті для вас і ваших нащадків.
Відео семінару буде доступне вже найближчим часом, всі, хто пропустив онлайн, зможуть подивитися запис. Слідкуйте за нашими новинами, найближчим часом буде ще багато цікавого!