Процес розпочато
 
Після тривалого протистояння, задля врахування інтересів усіх сторін авторів та правовласників, завершення реформи колективного управління та акредитації єдиної організаціі для збору роялті за публічне сповіщення та публічне виконання музичних творів з текстом і/або без тексту, нашою спільнотою ГО УААСП було прийнято доволі компромісне, але без перебільшеня історичне рішення про згоду на об’єднання усіх авторів, правовласників, видавців та субвидавців Украіни в єдину ОКУ.
Для обговорення та узгодження меморандуму ми запросили ГС «АіВ», ГС «ОКУАСП» та інших суб‘єктів сфери та правовласників до нас в офіс. Зібранню попередували декілька зустрічей у тому ж складі, за участі МЕРТ, МКІП та ОП, на яких йшлося про необхідність об’єднання задля спільної мети, з чим погоджувалася більшість.
Перша зустріч, задля розробки об’єднавчого меморандуму та створення нової ОКУ відбулася! Справа рухається не швидко, але, навіть сам факт зібрання в такому широкому колі дає надію на позитивний результат.
Принаймні, автори ГО УААСП зі своєї сторони роблять все, щоб він стався позитивним.
Констатуємо, що на першому етапі нам спільно вдалося дійти згоди стосовно цілей нової ОКУ, окреслити принципи її діяльності та навіть погодити істотний перелік пунктів майбутнього спільного меморандуму. П‘ять годин перемовин показали що нас багато що об‘єднує.
Спільнота ГО УААСП декларує готовність до істотних компромісів заради блага всіх авторів країни:
1. Ми переконані що в разі підписання міністром голосування комісії з акредитації та початку судових тяжб, перемога буде за нами і рішення буде скасовано. Проте, ми готові відмовились від боротьби в судах, а також від боротьби за майбутню акредитацію, якщо буде створена нова ОКУ де інтереси великої спільноти наших авторів будуть враховані.
2. Погоджуємося на трансформацію ГО УААСП та входження у нову ОКУ.
3. Максимально сприяємо набуттю членства нової ОКУ в CISAC.
4. Зобов’язуємося сприяти перепідписанню міжнародних угод які є у портфелі ГО УААСП на нову ОКУ, по суті, наділяючи її єдиним потрібним критерієм для акредитації - репрезентативністю.
Просимо колег протягом переговорного процесу утриматися від публічних звинувачень та оціночних суджень в адресу авторів ГО УААСП, адже це лише шкодить і віддаляє від спільної мети. Просимо утриматися від публікацій їх власних, неузгоджених версій меморандуму, а йти у напрямку спільного документу, адже це також суперечить намірам досягти спільної мети.
Для підтвердження наших намірів публікуємо не власну версію меморандуму а саме ту, пункти якої були узгоджені всіма сторонами процесу на першому зібранні. Ми фіксуємо результат! Акцентуємо, що це робочий документ, багато істотних погоджень якого ще попереду.
Дорогу осилить той, хто йде.
 
 
 
 
 
 
 
и ещё 6
 
 
0
Охват (люди)
5
Взаимодействия
Продвигать публикацию
 
Вы и ещё 4