Шановні автори та правовласники!

Шановні автори та правовласники!

Наша організація, керуючись у своїй діяльності нормами чинного законодавства, намагається в сучасних реаліях здійснювати свою роботу чесно та прозоро. На жаль, багато чинників  блокують діяльність  організації та унеможливлюють здійснення ефективної роботи зі збору, розподілу та виплати роялті.

Відповідно до вимог ст. 11 Закону України «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав», організація колективного управління щороку має оприлюднити щорічний звіт про діяльність організації колективного управління, форма якого затверджена Наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 20.11.2018 р. № 1707.

ГО УААСП, виконуючи всі вимоги чинного законодавства, розмістила на своєму веб-сайті «Щорічний звіт про діяльність організації колективного управління ГО УААСП за 2019 рік», який викликав багато коментарів та наразі обговорюється у творчому середовищі .

Витрати на забезпечення діяльності ГО УААСП у 2019 році перевищують цифри, затверджені Загальними зборами членів організації у кошторисі на 2019 рік ,  лише в частині валютних коливань. Однак, кошторис був розроблений на початку 2019 року за умов стабільної роботи організації. ГО УААСП не мала можливості спрогнозувати ризики, спричинені зовнішніми факторами, які вплинули на діяльність в цілому та процес ліцензування зокрема, як-то заблокування процедури акредитації, обмеження у процесі збору роялті до визначення акредитованої організації, значні валютні коливання тощо.

На сьогоднішній день, проведено аудиторську перевірку діяльності ГО УААСП   і  прийняті рішення про оптимізацію витрат та внесення змін до штатного розпису, завдяки чому вдалося скоротити витрати на фонд оплати праці в середньому на 46% у порівнянні з попередніми періодами, а також знизити витрати на утримання офісу на 85%, а саме з 120000 грн до 14 000 грн  на місяць .

Ми гарантуємо виконання своїх зобов’язань з виплати роялті українським та іноземним авторам і музичним видавцям, які довірились нам та передали в управління ГО УААСП свої майнові права. Нами розробляються графіки таких виплат і в пріоритеті у нас — виплата роялті українським авторам та музичним видавцям, а також, протягом визначеного періоду, — іноземним партнерам. 

Відкриті до співпраці та діалогу. 

Ми працюємо виключно в інтересах українських та світових авторів в умовах кризи, що виникла, забезпечуємо справедливий та належний захист їх авторських прав. Докладаємо максимум зусиль, щоб якнайкраще  владнати ситуацію, що склалася у сфері авторських прав в Україні.

З повагою та надією на розуміння!