ПІДТРИМКА "SIAE" НАШИХ ІТАЛІЙСЬКИХ ПАРТНЕРІВ

Президент Могол: «Ми хочемо висловити свою повну протидію будь-якій війні».
 

«Ми переживаємо моменти глибокого та щирого занепокоєння: наша надія повернутися до нормального життя після двох років пандемії із наростаючим конфліктом на східних кордонах Європи зараз, на жаль, згасає. Напад Росії на Україну невиправданий і нестерпний, бо він вражає в саму глибину принципів свободи і демократії, які ми будували десятиліттями.

Як президент Італійського товариства авторів і видавців, я хочу висловити свою солідарність з українським народом та установами в ці драматичні години.

В останні дні ми думали про ініціативи, які SIAE могло б зробити в знак підтримки України. Сьогодні, нарешті, ми прийняли рішення призупинити виплати авторської винагороди російським авторським товариствам до кінця конфлікту, очевидно, усвідомлюючи наслідки такого вибору з точки зору можливих заходів у відповідь проти SIAE.

Це сильне і безпрецедентне рішення в новітній історії нашого Товариства, і ми це усвідомлюємо. Однак для нас надзвичайно важливо наголосити, що такий захід стосується не авторів та видавців у Росії, оскільки вони не несуть жодної відповідальності за те, що відбувається в Україні, а скоріше наш спосіб висловити свою повну протидію будь-якій війні, узгоджено з заходами, які в ці години вживаються урядом Італії та Європейським Союзом», – сказав президент SIAE Джуліо Рапетті Могол.

Посилання на заяву:

https://www.siae.it/it/iniziative-e-news/ukrainian-war-siae-suspends-copyright-payments-russian-authors%E2%80%99-societies