ЗВЕРНЕННЯ IMPF (Міжнародний форум незалежних музичних видавців) З ПІДТРИМКОЮ ДО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ.
"IMPF закликає всіх працівників музичної та ліцензійної індустрії негайно розірвати економічні, ділові, політичні та соціально-культурні зв’язки з усіма російськими партнерами, членами, компаніями, філіями та організаціями.

Незважаючи на те, що ми всі вражені неспровокованою війною Путіна проти України, нам було б легко зробити висновок з цілого ряду мотивів, що ми все ще повинні вести бізнес або підтримувати зв’язки з Росією та нашими російськими партнерами. Причин для бездіяльності багато: війна не має нічого спільного з музикою; наші російські музичні партнери не несуть відповідальності за конфлікт; ми не хочемо завдати шкоди російським творцям та іншим у креативному секторі, які сміливо виступають проти тиранії; або ми ризикуємо втратити відносини, налагоджені з російськими видавцями, лейблами та іншими гравцями ринку.

Криза, яка розгортається, є іншою і вимагає більш радикальної реакції. Світ прокинувся до тверезого усвідомлення того, що Путін має на меті не будувати стабільні відносини з Україною, а знищити її, позбавляючи її права існувати як незалежна, демократична нація в мирі зі своїми сусідами і яка сама відповідає за свою долю. Це не двосторонній конфлікт, а надзвичайно односторонній. Єдина провокація України – бажання її 40 мільйонів жителів бути стабільною демократією з тіснішими зв’язками з Європою. Путін намагається бомбами підкорити цих людей. Він має намір розплющити їхню країну і погрожує ядерною війною, якщо Захід не відступить, поки він це робить. Він, ймовірно, не зупиниться на Україні, переслідуючи свої спроби розширити сферу впливу Росії на її непокірних сусідів.

Наша найсильніша зброя проти Путіна – це солідарність. Солідарність з міжнародними санкціями, які виявляються найкращою зброєю, яку ми маємо проти експансіонізму Путіна. Солідарність не лише з українцями, а й із самими росіянами. Ми б дуже підвели громадян обох країн, якби нашою відповіддю на війну було продовжувати вести бізнес у звичайному режимі. Мистецькі спільноти обох країн не пробачать бездіяльності, навіть якщо їхні труднощі, як і наші, за короткий термін посиляться.

Цей безпрецедентний акт війни та невибіркова жорстокість, з яким його виконують, змушують радикально переосмислити те, як Захід веде бізнес, а також політику. Це нова реальність, і ми не можемо цього уникнути. Заяв про співчуття біді українців не достатньо.

Від нас вимагається піти далі і вийти з усіх відносин з Росією та призупинити будь-яку діяльність з будь-якими російськими організаціями, залученими до нашої галузі та спільноти. Тому IMPF закликає всіх учасників музичного та ліцензійного співтовариства негайно розірвати економічні, ділові, політичні та соціально-культурні зв’язки з усіма російськими партнерами, членами, компаніями, філіями та організаціями.

Настав час діяти.

IMPF усвідомлює, що наслідки будь-яких подібних дій вплинуть на артистів, музикантів і композиторів у Росії, які глибоко налаштовані проти війни та проти Путіна.

IMPF визнає, що хоча ця проблема в першу чергу стосується материкової Європи, цей акт війни має гострі глобальні та геополітичні наслідки.

IMPF створює Фонд солідарності для професіоналів української музичної спільноти, деталі якого найближчим часом будуть надані членам IMPF.

IMPF є частиною широкої коаліції організацій європейського сектору культури, яка рішуче засуджує військові дії Росії та підтримує культурну співпрацю між Україною та ЄС. "
 
Посилання на оригінал заяви: