ГО «УААСП» прийняла участь у семінарі CISAC

Громадська організація «Українська агенція з авторських та суміжних прав» взяла участь у семінарі CISAC, що пройшов у Будапешті 11-12 листопада, присвяченому останнім тенденціям у сфері приватного копіювання. У семінарі взяли участь представники кількох десятків товариства з центральної та східної Європи.

Розпочав семінар відомий міжнародний експерт в сфері інтелектуальної власності пан Міхалі Фічор, який за часи свого головування в угорській ОКУ Artisjus зробив у своїй країні справжній прорив в галузі приватного копіювання. За ці роки Угорщина стала третьою країною в світі, що на законодавчому рівні закріпила норми зборів роялті за приватне копіювання. На сьогодні близько 40% доходів Artisjus складають саме збори за приватне копіювання.

Представники Нідерландів (Естер Віймінга з організації Stichting de Thuiskopie), Німеччини (Верена Вінтергерст з ZPU) і Франції (представник Copie France Шарль Анрі Лонжон) розповідали про практику, особливості законодавства і розрахунку тарифів за приватне копіювання в своїх країнах.

Сподіваємось, що нове законодавство, прийняте в Україні, сприятиме підвищенню зборів за приватне копіювання і в нашій країні.