BMI ПРИВІТАВ ГО «УААСП» З ПЕРШИМ ВЕЛИКИМ УСПІХОМ. АБО ЩЕ ТРОШКИ ПРО IMAGINE DRAGONS

На нещодавньому східноєвропейському засіданні ICMP, що пройшло у Бухаресті, представниця ГО «УААСП» серед інших провела важливу зустріч з топ-менеджерами американської органзації BMI, провідного авторсько-правововго товариства світу.

У розмові з повпредом ГО «УААСП» Людмилою Цимбал представники BMI відзначили позитивні зміни у колективному управлінні правами в Україні, в тому числі – і створення першої дійсно авторської організації, якою є наша агенція. Разом з тим, один з директорів BMI привітав ГО «УААСП» з першим гучним успіхом на ниві ліцензування.

Адже завдяки плідному співробітництву команд агенції і міжнародного відділу BMI на рекордну суму було проліцензовано концерт гурту Imagine Dragons, що відбувся у Києві наприкінці серпня! Аншлагове шоу на столичному НСК «Олімпійський», набагато перевищило попередні рекордні для України суми роялті, що минулого року були виплачені після київських концертів Стінга і Depeche Mode.

Відзначимо, що цей успіх ГО «УААСП» і всього колективного управління України в цілому, став можливим в тому числі і через активну позицію лідера Imagine Dragons Дена Рейнолдса. На сучасній рок-сцені Рейнлодс вважається одним з провідних експертів в авторському праві, який максимально вимогливо ставиться до виплат роялті за публічне виконання репертуару свого гурту.

Бажаємо нашим авторам проявляти таку саму активність і освіченість, якою відзначився Рейнолдс, і тоді рекорди зборів роялті в Україні вже скоро будуть встановлюватись на концертах саме вітчизняних виконавців. ГО «УАССП» в свою чергу завжди допоможе авторам в дотриманні їх законних прав.

Фото: www.imaginedragonsmusic.com