CISAC: УКРАЇНСЬКІ АВТОРИ ПРИЙШЛИ В ПАРЛАМЕНТ, ЩОБ ВИМАГАТИ СПРАВЕДЛИВИХ ВИПЛАТ ДЛЯ ТВОРЦІВ

Активність ГО «УААСП», що припала на цей тиждень, не залишилася непоміченою з боку нашої «материнської» організації – Міжнародної конфедерації товариств авторів і композиторів CISAC.

І це не дивно, зважаючи на те, що власне президент Конфедерації, видатний музикант-електронщик Жан-Мішель Жарр вимагає від своїх побратимів-авторів в усьому світі: лобіювання прав автора на всіх рівнях – от наша головна задача на сьогодні! На офіційному сайті Конфедерації було висвітлено похід в.о. Генерального директора ГО «УААСП» Валерія Харчишина і ще 12 авторів-членів агенції на парламентські слухання до Верховної Ради України. Зокрема у повідомленні йдеться:

«16 грудня 2019 року, Київ, Україна – у парламенті України українські автори висловили свою позицію щодо захисту прав творців. Автор, композитор та в.о. Генерального директора ГО «УААСП» Валерій Харчишин разом ще 12 визначними українськими творцями приєдналися до парламентських слухань щодо побудови ефективної системи інтелектуальної власності в країні.

Харчишин висловив стурбованість існуючою системою колективного управління, заявивши: «Ми є українською організацією, створеною авторами, яка опікується авторами, і керується самими авторами. І ми створили цю організацію задля того, щоб українські автори отримали свій авторський дім. Show must go on. Але за нього потрібно платити!»

Харчишин та автори вказали, що чинний закон про колективне управління правами автора, прийнятий минулого року, не приніс очікуваних результатів.

CISAC надає широку підтримку українським авторам, постійно звертаючись до Президента, Уряду та Парламенту України. Конфедерація продовжує наголошувати на необхідності справедливої та прозорої акредитації організацій колективного управління з метою створення системи виплат роялті.

Як член CISAC, Громадська організація «УААСП» керує майже всім світовим репертуаром на території Україні завдяки майже 100 договорам із сестринськими організаціями в усьому світі».

Фото: Євген Завгородній
Джерело: CISAC