"Істина десь поруч"
Як казав агент Малдер із «Секретних матеріалів»: істина десь поруч. Головне – рухатись у правильному напрямку.
Спільними зусиллями всіх зацікавлених учасників у сфері авторського права в Україні нам вдалося ще на крок наблизитися до справедливих рішень.
 
Тепер до суті справи.
Здійснивши правовий аналіз дій представників МЕРТ під час проведення комісії з акредитації 17 грудня 2020, дій заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Романішина О.В. та інших посадових осіб Мінекономіки, які за оцінкою ГО УААСП містять порушення та ознаки корупції, а також з метою належного вивчення поданих учасниками конкурсів на акредитацію документів про репрезентативність та інших отриманих на адвокатський запит документів, ГО УААСП подала заяву до Національного антикорупційного бюро України. Відповідно до ухвали Апеляційної палати ВАКС заява ГО УААСП буде внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Сподіваємося на об’єктивний розгляд наведених у заяві ГО «УААСП» фактів, законний захист прав та інтересів УКРАЇНСЬКИХ АВТОРІВ та авторів всього світу, позитивне та справедливе вирішення ситуації, яка склалася у сфері колективного управління майновими авторськими правами в Україні.
 
Наголошуємо, що ГО УААСП займає послідовну конструктивну позицію і сприймає цей факт, як додатковий привід для якомога швидшого початку об‘єднавчого процесу всіх стейкхолдерів на платформі нової ОКУ. З метою створення ефективної та прозорої системи збору та контролю авторської винагороди в інтересах українських та іноземних авторів.