Обрання голови Наглядової ради та зміни у складі Авторської ради: 13 листопада відбулися Загальні збори членів ГО «УААСП»

13 листопада відбулися Загальні збори членів Громадської організації «Українська агенція з авторських та суміжних прав», на яких крім обговорення важливих для українських авторів питань, були внесені зміни у склад Авторської та Наглядової рад організації.

Одноголосним рішенням обрано Гомон Тетяну Василівну головою Наглядової ради ГО «УААСП» з 14 листопада 2023 року. Її кандидатуру було ухвалено попередніми зборами членів Наглядової ради. На наступних Загальних зборах членів ГО «УААСП» планується обрання нових членів Наглядової ради.

Наступним голосуванням були внесені зміни у склад Авторської ради ГО «УААСП». Отже, радо вітаємо Лагоду Владислава Олександровича, Ганапольську Олександру Дмитрівну, Барановського Олександра Ігоровича та Якименка Андрія Юрійовича (псевдонім: Andre France) зі вступом в склад Авторської ради. Також було розглянуто та прийнято рішення щодо відкликання Нікітіна Юрія Володимировича, Потапенка Олексія Андрійовича, Сидоренка Олександра Аркадійовича та Жижченко Наталії Олександрівни з числа членів Авторської ради ГО «УААСП».

Під час Загальних зборів ухвалили рішення про затвердження та надання права на підписання Попередніх тарифів ГО «УААСП» для укладення договорів із користувачами щодо сфер: публічне виконання музичних недраматичних творів з текстом і без тексту, включно з тими творами, що включені до складу аудіовізуальних творів, а також публічне сповіщення музичних недраматичних творів з текстом і без тексту, включно з тими творами, що включені до складу аудіовізуальних творів, крім кабельної ретрансляції.

Останнім пунктом розглянули пропозицію щодо участі ГО «УААСП» в Міжнародній асоціації у галузі колективного управління правами «Глобальний альянс авторських та виконавчих організацій». Остаточне рішення по цьому питанню буде прийнято на наступних Загальних зборах членів ГО «УААСП».

Дякуємо всім авторам, хто знайшов час та доєднався до прийняття рішень, сподіваємось, з кожним разом вас ставатиме все більше. До зустрічі на наступних Загальних зборах ГО «УААСП»!